2011. szeptember 24., szombat

Monumentális Faragott Váza Ferencz Béla - Jelenlegi ára: 80 000 Ft


Ferencz Béla díszítő fa-szobrászművész.
FERENCZ BÉLA 1922. március 27-én született Erdélyben, Marosvásárhelyen, az évszázados fafaragás-hagyomány székhelyén. Korai tanulmányai alatt a Székelyudvarhelyi Fafaragó és Szobrászati Iskolában tökéletesítette természetes tehetségét és kivételes magyar stílusérzékét.
Elhagyva Erdélyt Budapesten, Magyarországon fejlesztette tovább szakmai tudását, majd 1951- ben
kivándorolt az Amerikai Egyesült Államokba, ahol művészete kiteljesedhetett és ismertté válhatott a nagyközönség számára is.
Ferencz Béla életműve a monumentális domborművektől a finom
vázákig terjed, munkáit világszerte kiállították, és úgy vált ismertté, mint a modern idők egyik legihletettebb fafaragója.
„ Különleges eseménynek lehet résztvevője a kiállításra látogató.
Ferencz Béla díszítő faszobrász Amerikában készült alkotásait láthatjuk, amelyek fába álmodott tanúi egy hazáját soha nem feledő, hazáját a szó legnemesebb értelmében szerető és szolgáló művészetnek.
A pompás, míves fatáblák gazdag ornamentikája az ősmagyar sírleletek motívumait örökítik meg László Gyula gyűjtései nyomán.. Az ősi mondák, legendás királyaink fatáblákban megjelenített alakjai áhitatot
keltenek bennünk. Tisztelet és köszönet az idős művésznek, aki alkotásaiban példát ad töretlen hűségből és magas fokú szakmai tudásból.
Komolyabb értékű cserét, ajánlatokat várok, és természetesen ami érdekel azt cserébe beszámítom, mindenképpen reagálok minden korrekt ajánlatara.
Átutalás megérkezése után, másnap biztonságosan csomagolva postázom, de jobban örülnék a személyes átvételnek. A postaköltség a vevőt  terheli. Kérem csak olyan partner licitáljon aki komolyan is gondolja a vásárlást, és max 3 napon belül fel veszi velem a kapcsolatot.
 


Jelenlegi ára: 80 000 Ft

Az aukció vége: 2011-10-08 20:43
. Monumentális Faragott Váza Ferencz Béla - Jelenlegi ára: 80 000 Ft